Η Δομνίστα είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό του νομού Ευρυτανίας, με πλούσια παράδοση και ιστορία αλλά και φυσικό κάλος αφού βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα 1000 m υψόμετρο, στις πλαγιές της Νότιας Πίνδου και στα σύνορα με την Ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με το θρύλο, το χωριό των Φράγκων Ιπποτών, χρωστά το όνομά του στην Ντομνίστα, τη μονάκριβη κόρη της  Αρχόντισας Ντόμνας που πέθανε σε νεαρή ηλικία.

  • Για να φτάσετε στη Δομνίστα από την Αθήνα

Από το κέντρο της Αθήνας και μέσω Λαμίας θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες και 40 λεπτά ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή μέσα από πυκνό ελατόδασος από τη στιγμή που θα μπείτε στο νομό Ευρυτανίας.

  • Για να φτάσετε στη Δομνίστα από την Πάτρα

Από το κέντρο της Πάτρας και μέσω Ρίου - Αντιρρίου και ορεινής Ναυπακτίας θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά για να ανακαλύψετε το όμορφο και ιστορικό χωριό μας.

  • Για να φτάσετε στη Δομνίστα από τη Θεσσαλονίκη

Από τη Θεσσαλονίκη θα χρειαστείτε μεν περισσότερο χρόνο για να φτάσετε στη Δομνίστα αλλά, πιστέψτε μας, η διαμονή στη Δομνίστα και η περιήγηση στις ομορφιές της περιοχής θα σας ανταμείψουν. Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα χρειαστείτε 4 ώρες και 30 λεπτά μέσω Λάρισας και Λαμίας.